showdetails

Fleet FoxesPlease accept marketing-cookies to watch this video.

Fleet Foxes Shore Tour komt naar België

Fleet Foxes kondigt hun Shore Tour aan en komt dit najaar 2 keer naar ons land. Op dinsdag 6 september speelt de band uit Seattle in de Roma in Antwerpen, een dag later in de Ancienne Belgique in Brussel. Tickets zijn te koop vanaf vrijdag 18 februari 10:00.

In september 2020 bracht Fleet Foxes hun vierde album ‘Shore’ uit. Frisser, losser en vrijer maar onmiskenbaar Fleet Foxes: warm en melancholisch. Hun laatste passage in België dateert alweer van 2018 dus hoog tijd voor de indie-folkers om nog eens terug te keren.

In 2008 verovert de Amerikaanse band de wereld, eerst met hun EP ‘Sun Giant’, daarna met hun debuutalbum ‘Fleet Foxes’. De combinatie van pop, rock en folk, aangevuld met de herkenbare zangharmonieën valt in de smaak bij zowel critici als publiek. Singles als ‘Mykonos’ en ‘White Winter Hymnal’ zijn niet van de radio weg te denken. Billboard roept het album ‘Fleet Foxes’ eind 2008 uit tot ‘album of the year’.

Inmiddels is de band toe aan haar vierde album ‘Shore’. Deels opgenomen in NY en deels in LA. Zanger Robin Pecknold werkte daarvoor samen met engineer Beatriz Artola (Adele, A$AP Rocky, The Weeknd & Kendrik Lamar, Mark Ronson). Het leverde de band een tweede Grammy nominatie op voor Best Alternative Music Album.

Live is de band geëvolueerd en mag Pecknold zich inmiddelds een echte frontman noemen. De samenzang klinkt immer hemels mooi en de songs staan als een huis. Kippenvel gegarandeerd.

Fleet Foxes speelt op dinsdag 6 september in de Roma in Antwerpen en op woensdag 7 september in de Ancienne Belgique in Brussel. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 18 februari 10:00.

Deze shows zijn een co-productie van FKP Scorpio & TOUTPARTOUT.