Please accept marketing-cookies to watch this video.

MEIS, het soloproject van Aysha de Groot, maakt kleine liedjes over grote onderwerpen als eenzaamheid, knokken tegen pech en het uiterst gefrustreerd blijven hangen in ontkenningsfases. Met hoofdthema ‘isolement’, brengt Meis haar debuut EP ‘Een’, waarin ze een subtiele balans vindt tussen akoestische instrumenten en elektronische synths/samples. Geïnspireerd door artiesten als Bon Iver, Big Thief, Clairo en St. Vincent, omarmt de EP het wrange en imperfecte.

Aysha kreeg van kleins af aan al muziek met de paplepel ingegoten. Met vader Marcel en grootvader Boudewijn kon het niet anders dat er een derde generatie bij zou gaan dragen aan het Nederlandse muzieklandschap. En inderdaad, appels vallen niet ver van de boom: In 2017 zag Meis voor het eerst het daglicht. In het daaropvolgende jaar won ze de finale van het Amsterdamse Mooie Noten. 2019 startte met een support tour voor ‘Bazart’. Hier leerde ze Eefje de Visser kennen, en sindsdien is ze deel van Eefjes’ live band. Naast het drukke tourschema van Eefje heeft Meis hard gewerkt aan haar debuut EP, die single voor single zal verschijnen. De liedjes worden uiteindelijk in januari 2021, samen met nog 2 bonustracks gebundeld tot een EPlus met in totaal 7 nummers.

“Meis betovert met liedjes waaruit je nooit meer wil vertrekken” – OOR

“Zelden gezien dat het volk zo mee was in het begin van de avond, wat mij betreft was gisteren Meis de ontdekking!” – Music in Frame (BE)

“Hooks die in je hoofd blijven ronddwalen, eerlijke woorden en dromerige sounds laten je een kijkje nemen in het hoofd van Meis.” - 3VOOR12

  • — Hemiksem | Casa Blanca

    Tour Novastar & Danny Vera & Meis @ Casa Blanca 2022

    Tickets