showdetails

The Human League



Please accept marketing-cookies to watch this video.

The Human League 'Dare 40' komt naar De Roma en Ancienne Belgique

40 jaar na de release van hun legendarische ‘Dare’ speelt The Human League dit album, aangevuld met andere hits uit hun uitgebreide catalogus, integraal op 27 en 28 november in De Roma in Borgerhout (Antwerpen) en op 29 november in de Ancienne Belgique in Brussel.

De Britse New Wave/Synth band domineerde de charts en radiogolven in de jaren ’80. Hun donkere, punk elektronische muziek van toen klinkt nu nog even fris en hedendaags. Het album ‘Dare’ heeft nog heeft nog niets van zijn invloed verloren sinds de release op 16 oktober 1981.

Op ‘Dare’ stonden maar liefst 4 hit singles, waaronder ‘Don’t You Want Me’. Het album werd een mijlpaal in de Britse muziekgeschiedenis en liet ook de rest van de wereld kennis maken met deze nieuwe Britse sound. The Human League bepaalde mee het geluid én de looks van de jaren ’80, het was het begin van de elektronische muziek en clubcultuur zoals we die nu kennen. Tot op deze dag is de band nog steeds één van de meest invloedrijkste op een nieuwe generatie artiesten.

Oprichter Philip Oakey bracht de band naar grote commerciële successen nadat hij eerst twee vrouwelijke zangeressen aannam: Joanne Catherall en Susan Ann Sulley. De sound van deze 3 stemmen samen is kenmerkend en uniek voor The Human League, ze zingen ook nog steeds samen in de band. Om de 40e verjaardag van hun classic album ‘Dare’ te vieren vertrekt The Human League op een uitgebreide tournee door Europa en de UK. Ze houden drie keer halt in België: op zaterdag 27 en zondag 28 november in De Roma en op 29 november in de Brusselse AB.